Verlichting en Leiderschap

Wat betekent verlichting?

Verlichting betekent in deze context een staat van bewustzijn, waarbij men het meesterschap over het ego heeft verworven. Het omvat het meesterschap over de emoties en het bewust kunnen ervaren van de ziel in de persoonlijkheid. Het betekent het kennen en kunnen besturen van je kracht tot aan haar uiterste grenzen. Er is een ervaring van eenheid met al wat is en men is in staat om vanuit onvoorwaardelijke liefde te kunnen handelen. Kort samengevat, je weet wie je bent, je weet wat je wilt en je weet hoe je dat kunt manifesteren.

Wat kun je met verlichting?

Rondom het ‘fenomeen’ verlichting bestaan vele beelden. Het wordt vaak afgeschilderd als een staat van gelukzaligheid waarin niets meer hoeft en alles ter beschikking staat. Het is meestal gekoppeld aan grote persoonlijkheden uit de geschiedenis of goeroe’s, en staat op een voetstuk van onbereikbaarheid. Alleen als men genoeg mediteert in vele levens zou dit niveau van ontwikkeling bereikbaar zijn.

Dat klinkt allemaal geweldig, maar heeft weinig met de realiteit te maken. Iemand die verlicht is moet nog steeds eten, zijn/ haar rekeningen betalen, verlangt naar sex en heeft te maken met de wereld van hier en nu.

Waar het wel mee te maken heeft, is de kracht die er van dit niveau van bewustzijn uitgaat. Het is de grootste kracht van het universum, namelijk die van onvoorwaardelijke liefde welke door je heen stroomt en tot je beschikking staat om mee te creëren. Het is een combinatie van innerlijke rust, uitstraling en innerlijk weten, die je samen de gelegenheid bieden om je intenties te manifesteren. En dat reikt veel verder, dan de meeste mensen zich bewust zijn.

Dus verlichting is gewoon bereikbaar in dit leven. Al heb je vaak langer nodig om er erkenning aan te geven, dan de tijd die nodig is om het te worden.

Bewust Leiderschap is, op het hoogste niveau, leiderschap vanuit verlichting.

Wat betekent het voor organisaties?

Wanneer je als organisatie tot de gelukkigen behoort, die kunnen beschikken over mensen op dit niveau, dan heb je een groot potentieel tot je beschikking. Het zijn uitstekende leiders, ze kennen hun krachten en zijn zich bewust hoe mensen op allerlei niveaus in hun ontwikkeling aan te sturen. Hun bewuste waarnemingsvermogen reikt door vele lagen van de werkelijkheid. Lagen waar de meeste mensen zich niet van bewust zijn. Ze hebben geen formele positie nodig om hun intenties te manifesteren. Ze handelen vanuit afstemming, verbinding en zijn zich bewust van wederzijdse belangen.

Een complicerende factor is dat hun kracht werkt vanuit onvoorwaardelijke liefde. En dat maakt dat alleen hun aanwezigheid soms veroorzaakt dat dingen die ‘vast zitten’ in beweging willen komen, dat geheimen de neiging hebben naar de oppervlakte te drijven en dat ‘liefdeloos’ handelen geen vat op ze heeft.

Maar, voor wie zich daar aan durft over te geven, zijn Bewuste Leiders een bron van inspiratie, innovatie en rust.

Uniovision is onderdeel van het Uniovision-5DBC concept. En we doen nog veel meer. Zo organiseren we buitenlandse reizen, hebben we een uitgebreide online nieuwssite, hebben we een zakelijk programma en een particulier programma.