Bewust Leiderschap Magazine

Editie 5 augustus 2017

een productie van Uniovision

In dit nummer:

– Rien en Celeste over de klank van stilte

– De lever-transmutatie

– Feuilleton afl. 5, De weg van niets naar nergens

– Visie op politiek: De stille formatie

– Column: De stilte voor de storm

– Het Netwerk Bewust Leiderschap

De klank van stilte

Een aangename rust hangt over de stad. De bedrijvigheid staat op een laag pitje. Vakantietijd brengt de intense Nederlandse energie even tot bedaren.

We realiseren ons vaak niet wat het voor ons gevoel betekent, om met gemiddeld 400 mensen op een vierkante kilometer te wonen. 

Wellicht nog aangenamer, wanneer je nu uitkijkt over verlaten bergen, een uitgestrekte zee of een donker en verlaten woud.

Geen mensen, geen druk verkeer en geen apparaten die je aandacht trekken. Enkel nog de stilte van de natuur en het geruis van je hersenen. Is dat dan de klank van stilte?

Of grijpen je gedachten juist dit moment aan, om eens lekker jouw rust te verstoren? Je kunt een poging doen om niet meer te denken, maar al snel zal je je afvragen of er eigenlijk wel stilte bestaat.  

En precies dan ben je er vlakbij. Vlak achter de wereld van het denken kun je de klank van de stilte horen. Altijd beschikbaar.

En het mooiste: het werkt ook wanneer je over een maand weer op het drukke kantoor zit, in de file staat of je kinderen uit school gaat halen. 

Het is een stilte die ontspant. En mocht je daar nog niet aan toe zijn, dan kun je ook rustig verder lezen.

Wat je ook doet deze zomer, we wensen je er veel plezier bij. 

Celeste en Rien 

De lever-transmutatie

We tekenen zomer 2010. Als enigste bezoekster van onze open avond, zit aan de keukentafel de Maankoningin.

Ze wil graag haar bewustzijn ontwikkelen en heeft belangstelling voor de opleiding.

In haar energie is zichtbaar dat ze naarstig op zoek is naar informatie over de fijnstoffelijke kant van het genezen van een zieke lever. 

Zeven jaar later heeft ze een onwaarschijnlijk verhaal geschreven. Als een stralende moeder met een nieuwe lever, is ze deelneemster aan onze training Monumentals.

Haar bijnaam, de Maankoningin, verwijst naar haar stralende kracht, die ze in de moeilijkste situaties weet in te zetten. 

Tijdens haar deelname aan het Bewust Leiderschap programma, heeft ze ons en de wereld laten zien hoe een bewuste samenwerking tussen de ziel en het lichaam, van invloed kunnen zijn op het genezingsproces van de mens. 
Het is haar unieke klank. 

Wil je meer weten over bewust leiderschap?
https://www.uniovision.nl/bewust-leiderschap/


Aflevering 5 van ons feuilleton:

De weg van niets naar nergens


Beirut

Het is 00:41u en Orell loopt door de verlaten terminal van Rafic Hariri in Beirut. Via de bewakingscamera’s worden zijn bewegingen nauwlettend gevolgd, vanuit een Zwitserse bunker. Een smerige taxi dropt hem voor de deur van een vervallen villa. 

Binnen wordt hij hartelijk begroet door zijn oude vriend. Onder het genot van een verfijnde kop thee, vertelt hij over het idee wat hij heeft. De zwakke schakel in het hele proces wordt gevormd door de financieringsconstructie die ten grondslag ligt aan het Griekse reddingsplan. 

We maken gebruik van een 3000 jaar oude waardeketen, die het eigendom is van een van de oudste families op aarde. De beveiliging hiervan ligt op een laag waar ik bij kan. Een interessante maar gevaarlijke optie, mompelt de vriend in zijn dikke baard. Realiseer je de impact, die dit kan hebben. 

Met een bleek weggetrokken gezicht kijkt Chaya naar het scherm. Dit kan niet waar zijn, denkt ze bij haarzelf. De vier mannen om haar heen kijken haar emotieloos aan. 

Schotland

In de zaal van het Schotse kasteel zitten de mannen verbaast naar Caoimhe te kijken. Bedoel je dat we uit onze eigen zak moeten betalen voor jouw inzichten. Hoezo, geld is toch geld, noem je prijs en we betalen. Caoimhe is helder en onverbiddelijk: je zult er privé voor moeten investeren en de prijs kan per persoon verschillen. Mopperend gaan de mannen akkoord. 

Caoimhe nodigt de mannen uit haar meer informatie te geven over de lijnen van het veld waarin ze verstrikt zitten. De woordvoerder van de groep legt uit dat de meest krachtige lijn ligt tussen een trusthouderkantoor op de Kaaiman eilanden en een transportbedrijf in het noorden van Nederland. 

Wat is het precies, waar je hier last van hebt, vraagt ze hem. Hij legt haar uit dat transacties die in het systeem plaatsvinden op onverklaarbare wijze lijken te verdwijnen, wanneer ze deze lijn passeren. Alsof geld, mensen en goederen nooit hebben bestaan. De hele historie ervan lijkt gewist. 

Geïnteresseerd luistert Caoimhe naar het verhaal. Het lijkt erop dat er gesleuteld wordt met tijd en creatie. Ze beëindigt de sessie en trekt zich terug naar haar eigen vertrekken, om zich rustig te kunnen verdiepen in de vragen. 

Athene

Het tijdstip van rapportage aan de Europese toezichthouders komt dichterbij. Thadeus bestudeert de cijfers en constateert dat zijn kredietfonds sneller leeg zal raken dan dat de nieuwe tranche het kan aanvullen. Hij noteert zijn bevindingen bij de cijfers en stuurt het PDF door naar de thesaurus in Brussel.  

Thanasis kijkt met tevredenheid naar de economische ontwikkeling in zijn buurt. Het lijkt erop dat er voor het eerst sinds jaren weer groei zit in de markt. Zijn baas heeft de afdeling gecomplimenteerd, nu de verwachting is dat zijn partij groeit aan populariteit bij de volgende verkiezingen. Hij heeft hard gewerkt, samen met zijn andere collega’s en vindt het logisch dat hun inspanningen vruchten afwerpen. 

Die avond ploft hij languit neer op de leren driezitsbank in zijn huiskamer. Tevreden drinkt hij zijn biertje en zapt wat langs de tv-stations. HIj verliest zich wat in een thriller die zich afspeelt in de metro van Parijs. En terwijl hij wat wegdommelt, schrikt hij op als daar op het scherm het beeld verschijnt van de studente met de zwarte ogen. Ze is innig verwikkeld in de relatie met een politicus. 

Wie kiest voor het ontwikkelen van Bewust Leiderschap kiest voor:

Professionele programma’s vanuit Utrecht en Groningen

Visie op politiek: stille formatie

7 augustus

Inmiddels is het vijf maanden geleden dat we als Nederlander onze stem hebben uitgebracht. In de tussenliggende periode lijkt er heel veel te zijn gesproken.

Aan de buitenkant ziet het eruit alsof dagelijks veel mensen met elkaar bezig zijn een kabinet te formeren. 

Zoveel woorden als er in vijf maanden gesproken kunnen worden, zo weinig hebben we hier als kiezer over gehoord.

Wellicht is dit de stilste formatie aller tijden. Behoudens liefdevolle gezichten naar elkaar hebben we als kiezer nauwelijks enig idee welke constructies er worden bedacht. 

Maar misschien is mijn beeld van de formatie vertekend en zit men op het pluche van het Johan de Withuis gezamenlijk heerlijk te genieten van de stilte.  

Dan valt er ook niet zoveel te vertellen. 

inschrijving opl

Column: De stilte voor de storm

7 augustus

Zo diep in de zomer kun je gemakkelijk vergeten hoe druk de weken voor de vakantie waren. En vier weken na nu, is de stilte waarschijnlijk alweer uit je leven verdwenen. De zomervakantie werkt als een soort oog van de orkaan. Even is het stil, terwijl de turbulentie om je heen draait. En zo ontvouwt het leven zich gemakkelijk als een eindeloze carrousel.

De stilte van het oog kan je ook inspireren tot het kiezen van een ander patroon. Het is namelijk mogelijk uit de carrousel te stappen. Een pad te wandelen waarbij jij de leiding hebt, in plaats van de baas van de draaimolen. Niemand anders dan jijzelf kan deze keuze maken. Bewustzijnsontwikkeling kan je de moed geven, om deze stap te zetten.

Het Netwerk Bewust Leiderschap

Op 14 oktober is het Prinsjesdag voor het netwerk. Tijdens die dag kun je kennis nemen van de ontwikkelingen, rondom ons project de Democratie 2.0. Voorafgaand daaraan zijn er nog een aantal open avonden bij Uniovision gepland, waar we met elkaar verder kunnen sleutelen aan het concept. Intussen zoeken we nog wat mensen voor de ministeries, dus als je belangstelling hebt stuur dan even een bericht. 

http://www.netwerkbewustleiderschap.nl/

Wie oog heeft voor de magie van het leven, opent het potentieel van zijn hart.

Copyright © 2017 Uniovision, All rights reserved.


History