Wat is Intuïtief Begeleiden

Bewust Leiderschap is een vorm van leiderschap, die uitgaat van het bewust kunnen hanteren van de eigen kracht. Het is gebaseerd op handelen vanuit inzicht in de zichtbare en onzichtbare processen.
Bewust betekent bij ons de volgende zaken:
– Weten vanuit welke modus je handelt
– Je energie bewust kunnen besturen
– Weten wie je bent, wat je bestemming is en er op eigen wijze vorm aan geven
– Je kracht tot in zijn/haar uiterste grenzen kunnen hanteren
– Weten hoe creatie werk

Bewust Leiderschap betekent bij ons het vermogen, om in relatie tot anderen en/of situaties, te kunnen zien wat er nodig is én er naar te handelen.

Is het een systeem?

Bewust Leiderschap ziet er voor ieder mens anders uit. Daarom begint het bij het begrijpen van hoe het menselijk systeem werkt. En dan niet alleen de fysieke maar ook de niet fysieke/ energetische zin. Samengevat dus bij het zelf, bewust kunnen besturen van je eigen systeem.
Want wie begrijpt hoe zijn eigen systeem werkt, snapt beter wat zijn/ haar gedrag bij andere mensen teweeg brengt. Daarnaast is het belangrijk om op een dieper niveau te weten wie je bent. En om te weten wat je intentie met dit leven eigenlijk is.  Allemaal aspecten die nodig zijn, om je leiderschap naar buiten toe neer te kunnen zetten.

Bij het neerzetten van je leiderschap wordt je geconfronteerd met andere mensen. Omdat ieder mens uniek is, ontmoet je als leider een uiteenlopend scala aan zichtbare en onzichtbare krachten. Bewust Leiderschap betekent meesterschap over je ego en het bewust kunnen hanteren van je kracht. Bovendien stelt het je in staat om als een natuurlijke autoriteit te kunnen bewegen.

Waar komt het vandaan?

Bewust Leiderschap is als vorm ontwikkeld door Uniovision.
Het komt voort uit een lange zoektocht naar manieren om menselijk gedrag in professionele omgevingen, op een pragmatische manier hanteerbaar te maken.

Het is een synthese van twee krachten. Enerzijds van de rationele bestuurlijke ontwikkeling. Anderzijds van een intuïtieve gevoelsmatige ontwikkeling. Twee werelden hebben we samengebracht. Daaruit werd in 2002 Bewust Leiderschap geboren.

Het eindresultaat van deze ontwikkelingen is een eigentijds pad van ontwikkeling. Het kan je leiden naar verlichting/ persoonlijk meesterschap. Achteraf gezien misschien ook wel zo oud als de mensheid.

Wat kan ik ermee?

Na het lezen van voorgaande tekst kun je je voorstellen dat de toepassingen breed kunnen zijn. Want het is een transformatie proces van jezelf. Daardoor werkt het zowel professioneel als in privé door.

Het stelt je als individu in staat om vanuit innerlijke rust vorm te geven aan je leven.

Je weet wie je bent, je weet wat je wilt en je kunt dat manifesteren in je leven.

Daarnaast is het een krachtige vorm om leiding te geven aan kleine en grote groepen mensen.
Bovendien is het een fascinerende ontdekkingstocht voor mensen die spiritualiteit, op een bewuste wijze, willen integreren in hun dagelijkse leven.
Lees ook de veelgestelde vragen.

Uniovision is onderdeel van het Uniovision-5DBC concept. En we doen nog veel meer. Zo organiseren we buitenlandse reizen, hebben we een uitgebreide online nieuwssite, hebben we een zakelijk programma en een particulier programma.