Begeleider niveau 1

Een stevig fundament om je begeleiding op te bouwen

Wie andere mensen wil begeleiden, heeft in de eerste plaats zelf een stevige basis nodig. Zodat je vanuit rust en vertrouwen anderen tegemoet kunt treden in de ‘laag’ waar verbindingen en creaties tot stand komen. Want je know how hier en nu neerzetten, is waar het bij ons om draait.

Twee stappen zijn daarvoor essentieel. Bij de eerste stap gaat het over de manier waarop je verbinding maakt met je omgeving. De tweede stap geeft je inzicht in de wijze waarop dingen tot stand komen. In dit eerste deel leer je om deze twee aspecten samen bewust te gebruiken. Hierdoor ben je in staat om beter bij jezelf te blijven en op een gemakkelijkere manier te creëren.  Samengevat zes dagen waarin je kunt ervaren, wat ‘begeleiden’ voor jou kan betekenen en hoever de kracht ervan reikt.

Je energie bewust kunnen besturen

Mensen hebben meestal geen idee hoe ze hun eigen energie kunnen besturen. Daardoor ervaren ze vaak veel ongemakken. Hierbij kun je denken aan het moeilijk kunnen aangeven van je grenzen, het lastig vinden om voor je eigen mening op te komen, het niet kunnen kiezen enzovoorts.

In dit deel ontdek je, hoe je zelf je eigen energiestroom kunt besturen. Daardoor kun je veel gemakkelijker bij jezelf blijven en nog veel meer. Het ontdekken hoe dit werkt is een fascinerend proces. Je zult verstelt staan van wat jij allemaal kunt waarnemen. Stap voor stap en in alle rust begeleiden we je hierbij.

Voor mensen die anderen willen begeleiden, is het bewust kunnen leiden van je energie een basisvoorwaarde. Hierdoor blijf je in harmonie met jezelf en met de ander. Want een zuivere verbinding is het vertrekpunt, van onze vorm van begeleiding.

Mannelijke en Vrouwelijke kracht versterken elkaar

We leven in een wereld waar daadkracht (mannelijk) hoog wordt gewaardeerd. Hierdoor zijn mensen gewend om veel en hard te werken. Maar wie niet doorschakelt naar een volgende versnelling, maakt wel veel ‘toeren’ maar gaat niet harder.

Door gebruik te maken van de aantrekkingskracht (vrouwelijk), die in ieder van ons aanwezig is, ben je in staat om jezelf ‘door te schakelen naar de volgende versnelling’. Daardoor kun je met minder inspanning, je doelen gemakkelijker realiseren. Hier ligt een antwoord op veel ‘burnout’ vraagstukken. Om deze stap te kunnen maken, is het wel nodig dat je inzicht verkrijgt in de werking van je eigen motor/ kracht. En dat is de tweede pijler van jouw fundament.

De boekenlijst van module 1

magisch brein_____ _____

Over een succesvolle neurochirurg
die op jonge leeftijd de basis principes
van bewuste creatie ontdekte
en toepast in zijn werk.

Een stevige basis onder jouw praktijk

Tijdens dit programma, geef je stap voor stap vorm, aan wat jij voor jezelf of als professional wilt realiseren. Een proces waarbij je, gebruik makend van de opgedane inzichten, zelf je eigen belemmeringen opruimt. Zodat het leukste deel van de training kan beginnen wanneer hij klaar is.

Met Begeleider niveau 1 ontwikkel je een nieuwe manier om dingen tot stand te laten komen. Eigenlijk was die er altijd al, maar de ervaringen die je in het leven hebt opgedaan, hebben de aandacht er vaak van weggeleid. We nemen je mee in een bewustwordingsproces, dat je op eenvoudige wijze terug voert naar hoe creatie voor jou het gemakkelijkst kan werken. Daardoor is het een uitstekend programma om een basis te leggen voor wie begeleider wil worden. En voor wie al begeleider is, zijn de resultaten direct toepasbaar in je eigen praktijk.

Het programma en de begeleiding

Begeleider niveau 1 bieden we aan in een compacte dag en een uitgebreidere buitenlandse variant. De dag variant bestaat uit twee lesblokken van drie dagen aaneen. De buitenlandse variant bestaat uit zeven dagen aaneengesloten, op een prachtige plek.

In het programma wisselen uitleg en ervaringsgerichte opdrachten elkaar af. Daarbij wordt het programma ondersteund met een uitgebreid werkboek.

De rode draad wordt gevormd door de toepassingsgerichte opdrachten, die je voor het grootste deel individueel uitvoert. Hiervan bespreek je de uitkomsten met een van de begeleiders. Waarbij je parallel werkt aan het helder krijgen van hetgeen jij wenst te creëren. Hierbij bestaat volop ruimte om je wensen op het gebied van begeleiding te onderzoeken. Belemmeringen en oude overtuigingen die daarbij zichtbaar worden, ruim je, onder begeleiding, zelf op.

Wat is er voor nodig om mee te kunnen doen?

De compacte variant bestaat uit twee lesblokken van drie dagen, gepland rondom het weekend met een tussenpoos van twee weken. Ook is er een speciale Fundamentals editie in Zuid Frankrijk, van een week. Volg voor meer informatie hierover deze link naar Mystic Travel

De tijden zijn van 09.30 tot 18.00. Hierin zijn geen overnachtingen en avondmaaltijden inbegrepen. We bieden het aan op onze locaties in Utrecht en Groningen. Waarbij het programma wordt begeleid door Celeste Banning en/of Rien Hagenaars.

Behoudens een gezonde nieuwsgierigheid en de bereidheid om naar jezelf te kijken, zijn er geen voorwaarden verbonden aan de deelname aan dit programma. Daarbij zullen we het niveau van begeleiding afstemmen op de ervaring die je al dan niet hebt, met het begeleiden van mensen, Het certificaat dat je ontvangt geeft je toegang tot het vervolg programma.

Met grote regelmaat organiseren we deze training.

Een avontuur waarin je nieuwe mensen zult ontmoeten

Al vele jaren organiseren we deze training. Steeds weer zien we hoe in de groepen onbekenden bij elkaar komen, die een gemeenschappelijke drive met elkaar delen. Vaak zijn het mensen die graag hun eigen pad trekken en niet direct op zoek zijn naar intensieve groepsprocessen. En zo zit het programma ook niet in elkaar.

Begeleider niveau 1 is inhoudelijk vooral een individueel programma. Bij ‘buiten opdrachten’ en op een aantal vaste tijdstippen, komt de hele groep bij elkaar. Niet om elkaar te helpen, wel omdat het uitwisselen van inzichten bijdraagt aan het vergroten van ieders bewustzijn. Bijzondere momenten, waarbij vaak veel wordt gelachen.

Er zijn geen toelatingseisen, behoudens een ‘normale’ staat van gezondheid.

Wie deel wil nemen aan de begeleiders opleiding, kan deel uitmaken van een groep waarin mensen de gewone variant van Bewust Leiderschap volgen. Dankzij het individuele karakter van het programma gaat dit prima samen. Daarbij kan het je kennis verbreden en kun je een wat intensievere begeleiding verwachten, dan de overige deelnemers.

Voel je de aantrekkingskracht?

Dan is dit misschien wel het meest opwindende moment. Want de aantrekkingskracht die je voelt, is de eerste glimp van een nieuwe en magische werkelijkheid. Waarbij je vanaf de eerste stap die je zet, zult merken dat er dingen in je leven ten positieve gaan verschuiven.

Het is het begin van een groot avontuur. Wellicht een van de mooiste avonturen in het leven…

Wat is de benodigde investering?

Een goede prijs ondersteunt je ontwikkeling. Niet te hoog, want dan stap je het pad niet op. Niet te laag, want dan stap je er bij weerstand zomaar weer af. Daarom bepalen we onze prijzen op een nieuwe manier. We noemen het 5DBC en via deze link lees je er meer over.

Een optie nemen

Wanneer je enthousiast bent, nog wat tijd nodig hebt en toch alvast een plek wilt reserveren dan kun je (onderaan deze pagina) een optie nemen:

Direct aanmelden

Je kunt direct inschrijven met het onderstaande formulier. (onderaan deze pagina):

We heten je graag van harte welkom.

Céleste Banning en Rien Hagenaars

Data van Begeleider Niveau 1

dag 1dag 2dag 3dag 4dag 5dag 6
start op:9 nov10 nov11 nov23 nov24 nov25 nov
start op:25 januari (2019)26 januari27 januari8 februari9 februari10 februari
start op:15 maart (2019)16 maart17 maart29 maart30 maart31 maart
Fundamentals editie
Zuid Frankrijk
20 apriltot en met 26 april
Fundamentals
Zuid Frankrijk
13 julitot en met19 juli

Uniovision is onderdeel van het Uniovision-5DBC concept. En we doen nog veel meer. Zo organiseren we buitenlandse reizen, hebben we een uitgebreide online nieuwssite, hebben we een zakelijk programma en een particulier programma.