Wat is de betekenis van Bewust Leiderschap?

Je weet wie je bent, je weet wat je wilt en je manifesteert dat in je leven.
Kortom de betekenis van Bewust leiderschap is het vermogen om, op een bewuste wijze, de leiding te kunnen nemen over alle aspecten van ‘het wezen dat je bent’. Opdat je vanuit onvoorwaardelijke liefde de visie die je hebt, kunt manifesteren in je leven.

Onder andere weten vanuit welke modus je bent afgestemd. Maar ook inzicht hebben in wat van jou en van de ander is. Om te begrijpen hoe creatie werkt.  Samengevat, inzicht en ervaring in hoe het menselijk systeem werkt en de vrijheid voelen daar naar te handelen. Niet dat het hiermee is gezegd. De mogelijkheden van Bewust Leiderschap reiken ver voorbij onze horizon.

bewust leiderschap bij uniovision

Het begint met een verlangen in jezelf

Het hele leven op aarde draait om belangen. Dat klinkt een beetje ‘plat’ en het ligt vaak wat moeilijk om hierover te spreken. Maar het zijn de verlangens van het hart, die eraan ten grondslag liggen.

Elke ziel die wordt geboren, komt hier met het belang om iets te ontwikkelen. In de meest uiteenlopende richtingen. Onbewust bekwaam proberen we onze belangen gerealiseerd te krijgen. En bij tegenwind hebben we vaak de neiging onze belangen naar de achtergrond te schuiven. Totdat het  niet meer voor je werkt. Je voelt dat er iets anders nodig is. Het verlangen om een volgende stap in je eigen ontwikkeling te zetten is geboren.

Bewust Leiderschap gaat op een bewuste manier om met belangen. Van jou, de mensen om je heen, de organisatie en de maatschappij. Tot en met de ‘ziels-bestemming’, die mensen in dit leven hebben meegenomen.

Wat kun je ermee in het dagelijks leven?

Bewust Leiderschap en het lichaam.
Bewust Leiderschap bekent inzicht ontwikkelen in de stoffelijke en niet stoffelijke mogelijkheden van het menselijk systeem. Het ervaren en hanteren van je fysieke en niet fysieke kracht. Begrijpen hoe aandacht, energie en liefde begrippen zijn, die hetzelfde belichamen. De mens als spiritueel wezen in een stoffelijke persoonlijkheid. Stevig in de stof, de ziel in de persoonlijkheid.

Bewust Leiderschap en relaties.
Vanuit het Bewust Leiderschap zijn relaties verbindingen. Altijd vanuit vrijheid tot stand gekomen en gevormd door het leven. Soms verstrikt, soms gebonden en bovenal om zorgvuldig mee om te gaan. Bewust Leiderschap betekent inzicht hebben in de belangen die een rol spelen in verbindingen, erom kunnen lachen en vanuit onvoorwaardelijke liefde kunnen hanteren. Wetend wat van jou of van de ander is, wetend dat emoties essentiële sleutels van het leven zijn.

pragmatisch en enerverend

Bewust Leiderschap en werk.
In het werk zijn Bewuste Leiderschap ‘dragers van velden’. Ze doorzien of doorvoelen bewegingen, die lang niet altijd door iedereen worden opgemerkt. De manier waarop ze creëren geeft dat ze op natuurlijke wijze voor elkaar kunnen krijgen wat soms onmogelijk lijkt. Alsof het universum ze een handje helpt. En soms kunnen ze zich ongemakkelijk voelen, met hun liefdevolle uitstraling die soms dingen los maakt die liever vast willen blijven zitten. Bovenal mensen die het verschil erkennen tussen hun professional en hun persoonlijkheid.

Bewust Leiderschap in privé
Ook Bewuste Leiders moeten eten, hun rekening betalen, houden van seks en willen genieten van het leven. Bewust Leiderschap biedt de mogelijkheid om vanuit ontspanning en rust om te gaan met het menselijk zelf. Immers, de kosmische mens kan zijn fijngevoeligheid niet uitzetten. Maar de grootste kunst is wellicht het liefdevol hanteren hiervan binnen een relatie. Bewust Leiderschap biedt de gelegenheid om de energieën van geld en seksualiteit in dienst te stellen van liefde.  Opdat we een basis kunnen leggen voor een volgende stap in de ontwikkeling van de mens.

Bewust Leiderschap is een concept om het in deze dimensie te kunnen duiden. Tegelijkertijd is het niets & alles tegelijk. 

Bewust Leiderschap ontsluit nieuwe concepten

Een nieuwe kijk op het politieke systeem
In deze tijd zien we de twee grote krachten in de wereld vooral met elkaar strijden. Bewust Leiderschap biedt nieuwe perspectieven om deze met elkaar te verbinden. Samen met het Netwerk Bewust Leiderschap werken we aan een innovatieve opvolger van ons democratisch bestel.

Een nieuw Businessmodel
Wie zich begeeft op het pad van Bewust Leiderschap, zal al snel worden geïnspireerd door de mogelijkheden. Zo legt het de basis voor een heel nieuw business model. Een business model dat antwoord geeft op wezenlijke vragen van deze tijd.

Geld en de relatie tussen energie en materie
Gezien vanuit de ontwikkeling van het menselijk bewustzijn, is het logisch dat het waarde denken van de mens veranderd. Waardoor een veranderende relatie tussen energie en materie kan leiden tot een verschuiving in ons financiële systeem.

Kortom de combinatie van bewustzijn en leiderschap opent veel  nieuwe deuren.

Volg onze online nieuwssite Bewust Leiderschap Magazine

Waar kom je bewuste leiders tegen?

Zonder dat het aan de buitenkant direct zichtbaar is, breidt de groep mensen die voor zichzelf Bewust Leiderschap toepassen zich steeds verder uit.

Zo kom je ze tegen op sleutel posities in het bedrijfsleven. Maar houden anderen zich bezig met het begeleiden mensen die dit ook in zichzelf willen ontwikkelen. En een grote groep mensen houdt zich bezig met het ontwikkelen van nieuwe ideeën en concepten. En intussen leggen ze als ouder de basis voor de volgende generatie bewust leiders.

Maar een ding hebben ze gemeen. Wat er ook gebeurt in hun leven of de wereld, ze hebben de intentie om er vanuit onvoorwaardelijke liefde mee om te gaan.

Bewust Leiderschap heeft een actief eigen netwerk

‘Nu mensen zich bewuster worden van hun individuele kracht, de schoonheid van belangen en de mogelijkheden op het gebied van bewuste creatie, lijkt er een nieuw en groeiend verlangen naar verbinding vanuit vrijheid te ontstaan.

Gedragen door een groeiende groep individuen is het Netwerk Bewust leiderschap ontstaan. Wanneer je je geïnspireerd of aangetrokken voelt tot Bewust Leiderschap dan nodigen we je uit om kennis te maken. Nadat je je inschrijft voor de nieuwsbrief van het Netwerk, houden we je vrijblijvend van onze activiteiten op de hoogte. Ook kun je op de website van het netwerk meer lezen over haar ins en outs.

bewust leiderschap bij uniovision